Kök å käk
Regionalt temaår med utställningar, föreläsningar och mycket smakupplevelseKök å käk – Mat och kultur i Östergötland 2016 – är ett samarbete mellan olika aktörer i regionen, med syfte att rikta blickar, och smaklökar, mot mat och kultur i mycket bred bemärkelse. Initiativet kommer från regionens museer och Östergötlands museum. Under 2016 vill vi lyfta fram regional och global mathistoria, såväl äldre som nutida, och vi gör det under den gemensamma rubriken Käk å käk.
Tisdag 16/2 kl 10 presenteras Kök å käk för media. Anja Praesto, Östergötlands museum, redogör för syfte och mål med Kök å käk och presenterar de medverkande. Därefter berättar Peter Borring, LRF och Louise Ridderström, Östgötamat om Östergötlands styrka i matsverige och hur mat, kultur och historia kan höja en måltidsupplevelse.
PLATS: Friluftsmuseet Gamla Linköping, i Kapellet (längst upp mot Vallaskogen).
DELTAGARE: Gamla Linköping: Tina Karlsson, Hanna Wihlborg. Östgötamat: Louise Ridderström. Hagdahlsakademien/Jordbruksverket: Magnus Gröntoft. LRF: Peter Borring. Motala kommun/Rundradiomuseet: Eva Modén, Camilla Gullin. Slotts- och Domkyrkomuseet: Markus Lindberg. Visit Vadstena/Vadstena kommun: Sandra Jönsson, Tina Schultzberg. Östergötlands museum: Anja Praesto, Louise Sjöström.
VÄLKOMMEN!
KONTAKT:
Anja Praesto, Östergötlands museum, 013-23 03 43, 070- 180 67 46
Kristina Grahm, Friluftsmuseet Gamla Linköping, 013-20 63 83