Mat, myter & middagsbord
Historiska föremål som använts i köket blandat med berättelser från dåtid och nutidVad har du på din tallrik och varför? Det frågar vi oss i utställningen Mat, myter & middagsbord, där vi dels visar originalföremål som har med mat att göra, och dels berättar om mat ur olika perspektiv – socialt, kulturellt, psykologiskt, ekonomiskt och etiskt.
Utställningen har fem underrubriker: Mat som statusmarkör, Mat som social samvaro, Mat som årstidsmarkör, Mat som kulturellt utbyte och Mat som politik. Dessa fem underrubriker är tänkta att föra besökaren in i matens många världar.
Mat, myter & middagsbord produceras i samband med det regionala Matåret 2016: Kök å käk. Här sätter Östergötlands museum, tillsammans med olika regionala aktörer, maten under luppen.
Matåret Kök å käk bjuder på utställningar, föreläsningar, workshops och gemensamma happenings i hela regionen och mycket smakupplevelse!
Kontakt:
Kostnad: Ordinarie entréavgift
Plats/lokal:
Östergötlands museum, Sal E, Westmanhallen